Zakládající schůze ČSRU 30.9. 2019

milí bratři a sestry!

Dnes máme důvod k oslavě! Nejenže připomínáme den státnosti a památku zavraždění knížete Václava ve Staré Boleslavi v roce 935, ale právě dnes se také rodí náš spolek. Spolek, který má velký sen – sjednotit naše bratry a sestry, pomáhat chudým, vrátit romské komunitě hrdost a vyhlazovat hrany mezi majoritou a naší komunitou.

V tomto spolku si nedovolíme uvítat prospěcháře, populisty ani zlé lidi. Naopak! Stavíme na dobrovolnosti a práci pro druhé, protože jen tak můžeme dosáhnout toho úžasného cíle!

V současné době se potýkáme s nebezpečím šíření strachu a nenávisti – bohužel i ze strany nejvyšších míst české politiky. Po vlně migrantské nenávisti opět přichází na řadu nenávist proti nám Romům.

Přijímám funkci předsedy tohoto spolku s pokorou a za podmínky, že bude tato funkce neplacená. Chceme být mostem pro všechny dobré lidi, kteří jsou zklamáni z různých organizací postavených na vlastním prospěchu.

Náš spolek má ambici spojovat lidi napříč celou Českou a Slovenskou republikou a vyhnout se chybám, které naši předchůdci udělali. Musíme být transparentní, otevření a nebát se širšího dialogu mezi sebou a majoritou. Společným cílem je žít ve společnosti bez předsudků a xenofobie, kde barva kůže nehraje žádnou roli.

Chceme, aby náš spolek fungoval jako podpora lidem v chudobě? Pak musíme sami přinést nezištnou oběť v podobě vlastního příkladu, dodržovat svá nastavená pravidla a neponižovat ani nepovyšovat nikoho.

Moudrost říká: Každý má v sobě dva vlky a je na něm, kterého bude krmit. Pojďme tedy krmit toho správného!

Děkuji vám za pozornost a těším se na spolupráci s vámi!

Karel Karika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *