Natálka

Je alarmující, že dva ze čtyř odsouzených žhářů, kteří spáchali pokus o několikanásobnou vraždu na rodině Natálky, budou podmínečné propuštěni. Okresní soud v Šumperku měl zvážit vážnost jejich činu a dopad na oběti, Natálka a její rodina trpí dodnes následky tohoto brutálního útoku a je nezbytné zajistit, aby pachatelé byli náležitě potrestáni.

Československá romská unie nesouhlasí s možností podmíněného propuštění těchto zločinců. Tento případ nastavuje nebezpečný precedens pro další rasově motivované násilnosti a ukázat, že takové činy nemusí být řádně potrestány. Je důležité chránit práva a bezpečnost občanů a zajišťovat spravedlivý trest pro ty, kteří se dopustili takových hrůzných činů.

Místo podmíněného propuštění mohl soud zvážit alternativní možnosti, jako je například služba pro postiženou komunitu. Tím by pachatelé mohli napravit alespoň část škody, kterou způsobili, a současně by to mohlo posloužit jako varování ostatním potenciálním pachatelům rasově motivovaných násilností.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *