Pieta Lety u Písku

Dnešní pieta v Letech u Písku byla dojemná a historická událost, která připomínala oběti protektorátního koncentračního tábora a zároveň ukázala, že český národ stojí za spravedlností a uznáním tragické minulosti. Je potěšitelné vidět prezidenta Petra Pavla a další významné osobnosti přítomné na tomto vzpomínkovém aktu, což ukazuje, že tato otázka je pro nás důležitá.
Ivan Bartoš si zaslouží uznání za svou účast, i když dnes nebyl pódiový. Prezidentovo uznání faktu, že tábor v Letech byl koncentračním táborem pro Romy, je také důležité pro uznání pravdy o tomto temném období naší historie. Jeho vyjádření k předčasnému propuštění žhářů z Vítkova poukazuje na to, že spravedlnost musí být zachována.
Petice Československé romské unie předaná Miloši Vystrčilovi je dalším krokem ke zlepšení vztahů mezi českým národem a romskou komunitou. Doufejme, že tento akt solidarity povede k dialogu a vzájemnému porozumění mezi oběma stranami a že se budoucnost ukáže být světlá pro všechny občany České republiky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *